Officieel: Mislintat keert vanaf 1 mei terug bij Borussia Dortmund

Officieel: Mislintat keert vanaf 1 mei terug bij Borussia Dortmund

22 april - 12:32 Laatste update: 16:11
73

Sven Mislintat keert officieel terug bij Borussia Dortmund. De Duitse ploeg bevestigt dat de voormalig technisch directeur van Ajax vanaf 1 mei weer rondloopt in het Signal Iduna Park. Mislintat gaat een technische functie vervullen, met de focus op 'de planning van het team'.

Na het vertrek van algemeen directeur Hans-Joachim Watzke gaat een deel van het bestuur van Dortmund op de schop. Oud-speler Lars Ricken wordt de nieuwe sportieve directeur en Sebastien Kehl blijft eindverantwoordelijk voor het technische deel. Mislintat is daardoor geen technisch directeur, maar hij heeft een ondersteunende rol met de focus op planning van de selectie. De Duitser rapporteert direct aan Ricken en Kehl.

Mislintat is in Nederland bekend van zijn periode bij Ajax. Daar haalde hij afgelopen zomer twaalf dure spelers, waarvan er maar weinig echt indruk konden maken. Eind september werd hij daarom per direct ontslagen. Voor Dortmund is Mislintat geen onbekende, want van 2006 tot 2017 was hij al werkzaam bij de club. De Duitser werkte zich omhoog van scout tot uiteindelijk technisch directeur.

Onlangs werd Mislintat bij zijn huis nog aangesproken door een verslaggever van De Telegraaf. Zij ontlokten hem een korte reactie op zijn mislukte periode in Amsterdam. "Er is niks mis met mijn reputatie. De enige die mijn reputatie kapot heeft gemaakt, is één van jouw collega's. Jouw krant heeft een dief in de nacht van mij gemaakt, Jouw krant, één van jouw collega's." In de aankondiging bij Borussia Dortmund geeft Mislintat geen reactie.