FC Eindhoven wint bizar spektakelstuk in Kralingen van Excelsior

30-10-2021 18:34 Laatste update: 18:36
18

Excelsior - FC Eindhoven was een duel dat alles in zich had. Beide ploegen gaven een spektakelstuk weg en aan het eind van de rit vertrekken de bezoekers met drie punten uit Kralingen: 3-4.

Reuven Niemeijer zette de thuisploeg binnen tien minuten op voorsprong in Rotterdam. Het was een wake-up call voor de bezoekers, dat na de achterstand begon met voetballen. In tien minuten (!) draaide Eindhoven het om naar een 1-3 voorsprong. In de 37ste minuut tekende Pieter Bogaers voor de gelijkmaker, waarna Barnabás Rácz vlak voor het rustsignaal voor de tweede Eindhovense treffer zorgde.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of Joey Sleegers leek de uitploeg in veilige haven te brengen, door de 1-3 voor zijn rekening te nemen. Niets bleek minder waar, want topscorer Thijs Dallinga en Mats Wieffer brachten Excelsior helemaal terug in de wedstrijd. Door aanhoudende spreekkoren en plastic bekers op het veld legde arbiter Martijn Vos het duel tijdelijk stil, maar na een pauze van tien minuten werd de wedstrijd hervat.

Gedaan was het nog niet, want vier minuten na de hervatting maakte Collin Seedorf de 3-4, waardoor Eindhoven aan het langste eind trekt. Alsof alles nog niet genoeg was, liep Marouan Azarkan vlak voor tijd ook nog tegen een rode kaart aan. In een duel met zeven doelpunten en een rode prent, neemt FC Eindhoven de punten mee naar huis. Excelsior ziet door de nederlaag koploper FC Volendam afstand nemen op de ranglijst. Het gat bedraagt nu vijf punten. FC Eindhoven revancheert zich na de bekerblamage afgelopen week. De ploeg werd pijnlijk uitgeschakeld door DVS '33, dat met 2-1 won.