Verbijstering na eerste helft Ajax: 'Schandalige vertoning van Antony'

Verbijstering na eerste helft Ajax: 'Schandalige vertoning van Antony'

30-10-2021 19:55 Laatste update: 19:59
123

Ajax wordt na de eerste helft tegen Heracles Almelo niet gespaard door ESPN-analist Marciano Vink. De Eredivisie-koploper haalde in zijn vorige wedstrijd hard uit tegen nummer twee PSV, maar speelde in de eerste 45 minuten in Erve Asito weinig klaar.

Vink kraakte tijdens de rust harde noten in De Eretribune. "Ik zei van tevoren al dat Ajax zich niet in de val zou laten lokken en niet in het spel van Heracles mee zou gaan. Dat ze zit ontgroeid zijn en dat Tadic degene is die de boel aanjaagt... Niets! Tadic: tien keer balverlies." Collega-buitenspeler Antony spande volgens Vink echter de kroon. "Ik vind het gewoon een schandalige vertoning. Als je zo goed kunt voetballen en je laat dit zien. Er zat helemaal niks in: aannames in de zestien niet goed. Eigenlijk is een schot op doel de standaard bij hem, maar die schiet hij over."

De analist vond dat de moeizame eerste helft eerder de schuld van Ajax dan de verdienste van Heracles was. "Ik denk dat Heracles gewoon doet wat ze kunnen. Ze hebben een opdracht gekregen: maak het Ajax zo moeilijk mogelijk, speel compact en ga in de duels. Maar het ligt aan Ajax dat ze ook in de duels kunnen komen."