Ontslag van Koeman haalt niks uit: Barcelona wint ook niet van laagvlieger Alavés

Ontslag van Koeman haalt niks uit: Barcelona wint ook niet van laagvlieger Alavés

30-10-2021 22:55
95

FC Barcelona heeft het ook zonder Ronald Koeman moeilijk. Onder interim-trainer Sergi Barjuán wisten de Catalanen in het eigen Camp Nou niet van laagvlieger Deportivo Alavés te winnen: 1-1.

De statistieken waren vanaf minuut één in het voordeel van Barcelona. Het balbezit, aantal passes en schoten op en richting doel was allemaal voor de ploeg van Memphis Depay, die een basisplaats had, maar doelpunten leverde het voor de rust niet op. Het gebrek aan vertrouwen leek daarbij ook zeker een rol te spelen.

Wedden

Meer odds

Tot overmaat van ramp viel Sergio Agüero, die voor het eerst in Camp Nou een basisplaats kreeg, uit met onduidelijke klachten en moest Philippe Coutinho gebracht worden. In de tweede helft schoot Memphis alle sores echter alsnog van zichzelf en Barcelona af. Hij krulde de bal vanaf twintig meter knap in de verre hoek en maakte daarmee de verdiende 1-0.

Drie minuten later moesten de Blaugranas alweer opnieuw beginnen. Luis Rioja was het eindstation van een heerlijke aanval van Alavés, de nummer zestien van La Liga, dat daardoor tegen alle verhoudingen in weer op 1-1 kwam. In de slotfase deden ze er vervolgens alles aan om dat resultaat over de streep te trekken en dat lukte.

Dat betekent dat Barcelona ook zonder Koeman niet kan winnen en dat Barjuán, die de bank warm houdt totdat Xavi als nieuwe trainer is aangesteld, zal hopen dat hij komende dinsdag nog aan het roer staat. Dan kan hij alsnog een overwinning boeken als trainer van Barcelona door de uitwedstrijd bij Dinamo Kiev winnend af te sluiten.