Rensch en Álvarez krijgen wind van voren: 'Dat vind ik echt schandalig'

Rensch en Álvarez krijgen wind van voren: 'Dat vind ik echt schandalig'

Gepubliceerd: zondag 31 oktober 2021 om 08:54zo 31-10-2021 om 08:54

Marciano Vink heeft geen goed woord over voor het optreden van Ajax tegen Heracles Almelo. De analist van ESPN zag heel veel fout gaan bij de Amsterdammers. Onder meer Edson Álvarez krijgt een veeg uit de pan.

"Ajax was onherkenbaar slecht", zegt Vink bij De Eretribune. "Er speelden spelers waarvan je denkt: nu kan je laten zien dat je er dicht tegenaan zit. Zoals Devyne Rensch, maar ik herkende hem niet meer terug. Zoveel foute ballen, zoveel knullige dingen. Maar ook elke aanname duurde te lang. Hij raakte de bal drie of vier keer aan, voordat hij hem kon spelen."

Vink zag Dusan Tadic, Daley Blind en Sébastien Haller delen in de malaise. "Je zag het bij de ervaren jongens ook: er gingen ballen zo over de zijlijn. Het was eigenlijk kommer en kwel." Vooral Álvarez krijgt echter de wind van voren. De Mexicaan liep in de 76e minuut eerst nog mee met Rai Vloet, maar staakte de achtervolging op de rand van het strafschopgebied. Het liep met een sisser af, omdat de voorzet van Kaj Sierhuis niet op maat was. "Wat daar gebeurde, vind ik echt schandalig."

"Álvarez was nog in staat om terug te rennen, maar daarna houdt hij gewoon in", vervolgt de analist. "Als de voorzet van Sierhuis over de grond is, is het gewoon een doelpunt. Je weet dat je man gevaarlijk gaat worden in de zestien. Hoe kun je dan op twintig meter voor het doel besluiten: ik stop ermee? Dat vraag ik me echt af. Dat is niet iets voor Álvarez. Hij loopt normaal tot de achterlijn doorbijt. Ik snap dit helemaal niet."

Vink haalde tijdens de rust al uit naar Antony. "Ik vind het gewoon een schandalige vertoning", zei hij over de Braziliaan. "Als je zo goed kunt voetballen en je laat dit zien. Er zat helemaal niks in: aannames in de zestien niet goed. Eigenlijk is een schot op doel de standaard bij hem, maar die schiet hij over."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws