Neville ziet 'volgende Van de Beek' bij Man United: 'Hij denkt: wat doe ik hier?'

Neville ziet 'volgende Van de Beek' bij Man United: 'Hij denkt: wat doe ik hier?'

31-10-2021 11:30 Laatste update: 11:45
36

Manchester United bezweerde de crisis zaterdag met een 0-3 overwinning bij Tottenham Hotspur, maar de problemen op Old Trafford zijn daarmee niet verdwenen. Clubicoon Gary Neville maakt zich zorgen over mega-aankoop Jadon Sancho.

Sancho maakte afgelopen zomer voor 85 miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester United, maar heeft in Engeland nog niet kunnen overtuigen. Ole Gunnar Solskjaer hield hem tegen zowel Liverpool (0-5 verlies) als Tottenham (0-3 winst) negentig minuten op de bank. Het verbaast Neville.

"Ik moet steeds aan Van de Beek denken", begint Neville in de studio van Sky Sports. "Wie is verantwoordelijk geweest voor zijn komst? Wie sponsort Manchester United met veertig miljoen euro, dat wordt uitgegeven aan een jongen die nu al bijna achttien maanden op de tribune zit? Als Sancho niet oppast, wordt hij de volgende Van de Beek."

Neville ziet dat Manchester United op dit moment geen goede plek is voor nieuwe spelers. "Het voetbal is totaal onsamenhangend. Sancho speelde bij Dortmund in een veel beter team. Nu denkt hij waarschijnlijk: Wat doe ik hier in godsnaam? Wat is dit? Er is geen organisatie, geen structuur, het tempo is laag... Hij zou meer kansen moeten krijgen."

Solskjaer bedankt 'oude mannen'
Solskjaer koos zaterdag tegen Tottenham voor de oudste basisopstelling in zijn tijd als manager van Manchester United. Hij prees na afloop zijn team uitvoerig. "Het was er tijd voor. Geweldig, de ervaring liet zich zien. De oude mannen wezen ons de weg."