'Ten Hag bewijst dat hij de ideale opvolger is voor Solskjaer bij Man United'

'Ten Hag bewijst dat hij de ideale opvolger is voor Solskjaer bij Man United'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 07:32do 28-10-2021 om 07:32

Erik ten Hag heeft alles wat er nodig is om de nieuwe trainer van Manchester United te worden. Dat schrijft The Manchester Evening News, dat de Ajax-oefenmeester looft vanwege zijn spelopvatting en resultaten met de Amsterdammers.

Na de beschamende 0-5 thuisnederlaag van Man United tegen Liverpool is de druk op manager Ole Gunnar Solskjaer haast ondraaglijk geworden. De Noor mag nog aanblijven, maar het is de vraag of dat lang zal duren. Als opvolger schuift MEN alvast Ten Hag naar voren. 'Erik ten Hag bewijst dat hij de beste optie is om Ole Gunnar Solskjaer te vervangen bij Manchester United', zo kopt het medium.

De tactische opvattingen van Ten Hag, die volgens de toonaangevende krant in Manchester 3-4-3 speelt in balbezit, zouden perfect zijn voor United. 'Hij heeft een buitengewone reputatie in Europa en zijn team speelt sensationeel dit seizoen. Met zijn 3-4-3 kan Ten Hag drie centrale verdedigers gebruiken en ook nog eens spelers als Jadon Sancho en Marcus Rashford op de vleugels gebruiken.'

Daarnaast worden de resultaten van Ajax dit seizoen aangehaald. 'Ze hebben dit seizoen nog niet verloren (dat is niet waar, aangezien Ajax in de Arena met 0-1 van Utrecht verloor, red.), scoorden 48 keer en kregen er maar drie tegen. Ze hebben onlangs Borussia Dortmund met 4-0 een veeg uit de pan gegeven en klopten competitieconcurrent PSV met 5-0.'

Manchester Evening News refereert ook aan de 'winnende teams' die Ten Hag altijd samen weet te stellen, ondanks het vertrek van meerdere bepalende spelers. Ook worden het inpassen van jeugd en het aanhangen van de filosofie van Pep Guardiola, met wie hij bij Bayern München samenwerkte, als redenen aangedragen om de Tukker naar Old Trafford te halen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws