Milan boekt nipte zege op Roma van Mourinho, Ibrahimovic de grote man

31-10-2021 22:54 Laatste update: 22:58
7

Zlatan Ibrahimovic heeft AC Milan bij de hand genomen op bezoek bij AS Roma. De Zweedse spits scoorde op fraaie wijze uit een vrije trap, maakte een buitenspelgoal en versierde een strafschop.

Ibrahimovic kwakkelde dit seizoen met blessures, maar was fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen op bezoek bij AS Roma. De Zweed bracht zijn voormalig trainer José Mourinho na 25 minuten in de problemen: Ibrahimovic knalde een vrije trap snoeihard in het doel van Roma en zorgde voor de 0-1.

Daarna maakte Milan twee goals die afgekeurd werden. Bij de eerste geannuleerde treffer, in de 38ste minuut, gaf Ibrahimovic de bal fraai mee aan Rafael Leão. De Portugees rondde goed af, maar de goal werd niet toegekend: Ibrahimovic stond buitenspel tijdens de aanval. De tweede geannuleerde treffer viel na rust. Ditmaal was het Ibrahimovic zelf die een afgekeurde goal maakte.

In de 57ste minuut kwam de 0-2 er alsnog voor Milan. Ibrahimovic werd gevloerd door Roger Ibañez, waarna specialist Franck Kessié mocht aanleggen vanaf elf meter. De controleur faalde niet en verdubbelde de marge. In de slotfase werd het wel nog even spannend. Theo Hernández kreeg 25 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, waardoor Milan met tien man verder moest. In de blessuretijd maakte invaller Stephan El Shaarawy zelfs nog de aansluitingstreffer.

Desondanks wist Milan de overwinning over de streep te trekken. Daardoor staat de ploeg van Stefano Pioli nu tweede in de Serie A, met evenveel punten als koploper Napoli. Het Roma van Mourinho is de nummer vier van de competitie.