'Buongiorno Antonio': Spurs schakelt razendsnel en stelt Conte aan als manager

'Buongiorno Antonio': Spurs schakelt razendsnel en stelt Conte aan als manager

02-11-2021 13:00 Laatste update: 13:09
62

Tottenham Hotspur heeft na het ontslag van Nuno Espírito Santo razendsnel geschakeld. Antonio Conte is door de club uit Noord-Londen aangesteld als nieuwe manager. De Italiaan staat aanstaande donderdag voor de groep, wanneer Spurs het opneemt tegen Vitesse.

Meteen na het ontslag van Nuno kwam de geruchtenmolen op gang. De gesprekken met Conte werden maandagochtend al opgestart en de twee partijen hadden niet lang nodig om elkaar te vinden. De Italiaanse manager heeft een contract getekend tot de zomer van 2023 en gaat naar verluidt ruim twintig miljoen euro verdienen in die periode. Vorig seizoen stond Conte voor de groep bij Internazionale, de huidige titelhouder in de Serie A.

"Ik ben erg blij om weer aan de slag te gaan als trainer. En dan ook nog eens bij een Premier League-club, die de ambitie heeft om weer een hoofdrolspeler te zijn", reageert Conte op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik kan niet wachten om mijn passie, mentaliteit en vastberadenheid over te brengen op het team en de supporters."

Conte wees Tottenham afgelopen zomer nog af. "Mijn breuk met Inter was toen nog te vers en emotioneel, dus ik vond het niet het goede moment om weer aan de slag te gaan. Maar het aanstekelijke enthousiasme van Daniel Levy (Spurs-voorzitter, red.) maakte toen al veel indruk op mij. Nu de kans weer voorbijkomt, pak ik deze met beide handen aan."

Daarmee weet Vitesse waar het aan toe is aanstaande donderdag, al moet Conte nog wel een werkvergunning krijgen. Of hij op de bank zit tegen de Arnhemmers, is dus nog de vraag. De eerste wedstrijd tussen Vitesse en Tottenham werd beslist door een doelpunt van Vitesse-back Maximilian Wittek (1-0). Spurs trad aan met een veredeld B-elftal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie