Van Dijk het Zuid-Koreaanse bos in gestuurd: 'We konden erom lachen, veel respect'

Van Dijk het Zuid-Koreaanse bos in gestuurd: 'We konden erom lachen, veel respect'

01-11-2021 21:21
6

Hee-Chan Hwang presteerde in het Champions League-seizoen 2019/2020 iets wat niet veel aanvallers voor elkaar krijgen. De Zuid-Koreaan dolde in het shirt van Red Bull Salzburg Virgil van Dijk en oogstte bewondering van de Oranje-aanvoerder.

Beide teams maakten er een zinderende wedstrijd van – het Salzburg mét Erling Braut Haaland maakte een 3-0 achterstand goed, maar titelhouder won alsnog met 4-3 – en Hwang en Van Dijk zochten elkaar nog even op. "We spraken erover en we konden er wel om lachen. We hebben de handen geschud en er was vanaf dat moment wederzijds respect", laat Hwang weten in gesprek met The Telegraph.

Hwang speelt inmiddels voor Wolverhampton Wanderers, dat op 4 december Liverpool treft. Hwang is alvast benieuwd naar zijn volgende kennismaking met Van Dijk. "Hij is zo moeilijk om te passeren, dat heb ik in die wedstrijden wel ondervonden. Ik heb met eigen ogen gezien wat voor muur hij is", aldus de 41-voudig Zuid-Koreaans international. "Ik laad mezelf op voor elke tegenstander, maar ik kijk er nu al naar uit om weer tegen Liverpool te spelen."