PSV-talent (19) speelde bij Barcelona: 'Ansu Fati toen al ongelooflijk goed'

PSV-talent (19) speelde bij Barcelona: 'Ansu Fati toen al ongelooflijk goed'

02-11-2021 13:52
105

Op negentienjarige leeftijd kan Fodé Fofana al terugkijken op een bijzondere carrière. Het toptalent van PSV werd tijdens een vakantie gescout door FC Barcelona en speelde er enkele jaren in de jeugdopleiding, samen met Ansu Fati.

De zomervakantie van 2013 zette het leven van Fofana op zijn kop: bij een tussenstop in Lyon vertelde zijn familie dat er in de buurt een straatvoetbaltoernooi werd gehouden. "Ik kon meedoen. Aan het eind van de dag kwam een man naar mijn vader en mij toe en vertelde dat hij scout van FC Barcelona was", vertelt Fofana aan ELF Voetbal.

Uiteindelijk zou de in Groningen geboren aanvaller tussen 2013 en 2015 voor Barcelona spelen. "Ik was vaak hele dagen weg", memoreert Fofana. "Om negen uur 's ochtends ging ik het huis uit en om tien uur, half elf 's avonds kwam ik weer thuis. School volgde ik ook op La Masía. We aten daar 's middags en 's avonds, dat was allemaal goed geregeld."

Fofana was onderdeel van een bijzondere lichting. "Ansu Fati zat in mijn team. Hij was toen al ongelooflijk goed. We spreken elkaar nog altijd. Ook speelde ik met Ilaix Moriba (nu RB Leipzig, red.) Pablo Moreno (door Manchester City verhuurd aan Girona, red.) en Antonio Navarro (nu Real Sociedad, red.)."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s