Ten Hag ziet verbeterpunt voor Rensch en is lovend: 'Heeft zoveel inzicht'

Ten Hag ziet verbeterpunt voor Rensch en is lovend: 'Heeft zoveel inzicht'

02-11-2021 19:23
7

Ajax-trainer Erik ten Hag spreekt zijn vertrouwen uit in Devyne Rensch. De achttienjarige verdediger beleefde vorig seizoen zijn doorbraak in Amsterdam, maar nu Noussair Mazraoui weer fit is maakt hij een pas op de plaats.

Volgens Ten Hag heeft Rensch nog voldoende verbeterpunten. "Hij moet meer inhoud gaan kweken, maar dat is ook niet onlogisch", zegt hij op de persconferentie. "We vergeten dat hij nog heel jong is en dat hij in de jeugd centraal achterin stond. Nu speelt hij als vleugelverdediger. Dan ben je er niet alleen om tegen te houden, maar moet je ook aanvallende inbreng hebben. Er wordt veel van je verwacht in het hoge intensiteit lopen. Daarin kan hij een stap zetten, maar hij heeft het in zich."

Ten Hag ziet in Rensch echter niet alleen een rechtsback. "Op alle posities achterin en zelfs als defensieve middenvelder kan hij spelen. Hij heeft zoveel inzicht en is nog zo jong, dus hij kan alles ontwikkelen. Uiteindelijk komt het er wel uit op welke positie hij de meeste bijdrage heeft. Hij moet of iemand uit de basis stoten of een plek pakken die vrijkomt. Welke plek dat is, maakt niet uit."

Rensch stond tegen Heracles voor de tweede keer dit seizoen in de basis. Veel plezier beleefde hij daar niet aan. De Amsterdammers bleven op een 0-0 gelijkspel steken in Almelo.