Sushisoap rond PEC-speler: 'Moedwillige poging om mij als voetballer te schaden'

Sushisoap rond PEC-speler: 'Moedwillige poging om mij als voetballer te schaden'

03-11-2021 11:42
38

PEC Zwolle-speler Sai van Wermeskerken is verwikkeld geraakt in een heuse 'sushisoap'. Een aannemer, een voormalige zakenpartner en benadeelde studenten die in zijn restaurant(s) werkten zijn boos op Van Wermeskerken en zijn compagnon.

De twee openden dit jaar een sushirestaurant in Leek en Zwolle, maar van een financiële afrekening met de aannemer zou het nooit zijn gekomen. "Ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee", laat aannemer Wiebe Kooiker weten aan De Stentor. Hij heeft de verdediger van PEC Zwolle voor de rechter gesleept om het verschuldigde bedrag - naar verluidt tienduizenden euro's - alsnog te ontvangen. Ook een voormalige zakenpartner en een groep studenten klagen over het niet nakomen van afspraken door Van Wermeskerken en zijn compagnon.

Van Wermeskerken kondigt in De Stentor aan dat hij van plan is ook zelf naar de rechter te stappen. "Het enige is dat wij geen enkel contract met hem (Kooiker, red.) of zijn bedrijf hebben getekend, en dat wij veel schade hebben geleden door de werkzaamheden die hij op eigen initiatief heeft uitgevoerd." De PEC-speler kijkt op van het negatieve sentiment rond zijn persoon. "Een tendens waarbij men mij, in de hoedanigheid als profvoetballer, moedwillig probeert te schaden in de media. Jammer, want zulke zaken horen besproken te worden door advocaten."