Feyenoord kan markt aanboren: 'Als je die spelers wil, is Te Kloese dé man'

Feyenoord kan markt aanboren: 'Als je die spelers wil, is Te Kloese dé man'

03-11-2021 18:07
47

Mocht Dennis te Kloese aan de slag gaan als algemeen directeur van Feyenoord, dan halen de Rotterdammers een schat aan kennis binnen over de Amerikaanse en Mexicaanse voetbalmarkt. De 'general manager' van LA Galaxy staat er goed op, benadrukt ESPN-verslaggever Sebastian Salazar.

"Hij staat in hoog aanzien in zowel Mexico als de Verenigde Staten. Hij is een absolute expert in een van de belangrijkste groepen op dit continent: jonge Mexicaans-Amerikaanse spelers", vertelt Salazar aan de Nederlandse tak van ESPN. "Als je een speler wil uit die groep, is Dennis te Kloese dé man."

Volgens Salazar heeft Te Kloese een uitstekende reputatie in de MLS, maar zijn tijd bij Los Angeles Galaxy voldoet niet helemaal aan de verwachtingen. "Ze hebben sinds zijn komst nog niks gewonnen. De club is gewend om prijzen te pakken en ze geven het meeste uit aan salaris van de hele MLS. Maar het belangrijkste is dat hij niet complete macht heeft bij de club, terwijl hij dat wel moet hebben. Bij LA Galaxy staat er een president boven hem en die bepaalt nog altijd veel."

Het lijkt er op dat Te Kloese vertrekt zodra zijn contract is afgelopen. De Telegraaf meldde dat de bestuurder hard op weg is naar Feyenoord, maar er zijn kapers op de kust. "Buiten zijn exceptionele kennis over de Amerikaanse en Mexicaanse markt, is hij geweldig met de media. Er zijn veel partijen in de MLS geïnteresseerd. Ik snap dat er daar interesse in hem is, maar hier staan ploegen voor hem in de rij. Ik zie hem nog zo naar FC Cincinnati vertrekken."

Salazar ziet een groot voordeel van werken in Amerika. "Je staat niet op de voorpagina van de krant als er iets mis gaat, de supporters weten niet waar je woont als het misgaat. Veiligheid zou dus een goede reden kunnen zijn voor Dennis te Kloese om in Amerika te blijven."