'Ajax zit qua niveau heel hoog en PSV zit daar dichtbij, het is een grote club'

'Ajax zit qua niveau heel hoog en PSV zit daar dichtbij, het is een grote club'

03-11-2021 18:56
41

Myron Boadu maakte uitgerekend tegen PSV zijn eerste doelpunt voor AS Monaco en hoopt donderdag ook tijdens de return in het Stade Louis II op een goed resultaat. De spits beschouwt de Monegasken als favoriet tegen de Eindhovenaren.

"Ik ga toch voor ons, ik heb vertrouwen in mijn collega's en het team", stelt Boadu, geciteerd door Voetbal International. "Maar we weten in Monaco dat PSV een grote club is. Ajax zit qua niveau heel hoog en PSV zit daar dichtbij. Natuurlijk heb ik ze het één en ander verteld, maar we hebben ook clips gezien. Van Cody Gakpo en Noni Madueke bijvoorbeeld. Ze weten hier echt wel hoe goed de spelers in de Eredivisie zijn. Ik heb ze gezegd: we cannot mess with these guys, ze zijn heel erg goed."

Gelukkig voor Boadu en Monaco kan PSV echter niet over zijn twee sterspelers beschikken. Of de voormalig AZ'er wel aan de aftrap staat, is afwachten. Hij concurreert met Wissam Ben Yedder en Kevin Volland. "Ik heb het de eerste maanden moeilijk gehad. Maar dat is logisch voor een jonge jongen van twintig jaar die voor het eerst Nederland verlaat. Ik kwam in een nieuw land, in een nieuwe omgeving bij een nieuwe club en een voor mij nieuwe speelstijl."

"Of ik veel met Mino (Raiola, red.) dineer? Eigenlijk zie ik hem niet zo vaak. Ik focus me op het voetbal en als ik hem nodig heb, kan ik hem bellen. En verder is het leven hier goed", besluit Boadu. PSV en Monaco trappen donderdag om 18.45 uur af in hun Europa League-duel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s