Zware blessure voor Marsman in Amerika: Ik voelde dat er iets niet klopte

Zware blessure voor Marsman in Amerika: "Ik voelde dat er iets niet klopte"

05-11-2021 11:15
26

Nick Marsman is in Amerika getroffen door het noodlot: de doelman van Inter Miami CF heeft een kruisbandblessure opgelopen en is maanden uit de roulatie. Marsman heeft echter wel goede hoop dat hij snel weer aan de slag kan.

"Het kan beter", zegt Marsman vanuit Amerika als we vragen hoe het met hem gaat. Voor een kruisbandblessure staat gemiddeld tussen de zes en negen maanden hersteltijd. "Als je de voorste afscheurt wel. Als je de achterste afscheurt, ben je er vaak langer dan een jaar uit. Maar omdat hij niet helemaal afgescheurd is, hoef ik niet geopereerd te worden. Het is een beetje afhankelijk van hoe de revalidatie verloopt, maar er is een goede kans dat je binnen drie à vier maanden weer op het veld staat", zegt Marsman.

Marsman legt uit wat er gebeurde. Hij had niet meteen door dat het foute boel was. "Ik kwam in botsing met mijn eigen verdediger. Bij een dieptebal kwam ik uit, de bal bleef een beetje hangen, ik sprong erin, maar de verdediger kwam op volle snelheid aangesprint. Hij liep hard tegen mijn onderbeen aan, ik wilde hem een beetje ontwijken. Ik stond op om te kijken hoe het met hem ging, maar ik voelde mijn onderbeen niet meer. Later kwam dat wel terug, dus ik heb nog doorgespeeld. Maar ik voelde wel dat er iets niet klopte. Het is de eerste keer dat ik een grote blessure heb, dus dat is even minder."

Geluk bij een ongeluk: Inter Miami speelt zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen New England Revolution en dus bestaat de kans dat Marsman weinig wedstrijden hoeft te missen. Het nieuwe seizoen in Amerika begint eind februari, hij hoopt er dan weer bij te zijn.

Volgende week verschijnt op VP een uitgebreid interview met Marsman, onder meer over zijn vertrek bij Feyenoord en zijn nieuwe leven in Amerika.

(Tim van Duijn, Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s