Barcelona maakt terugkeer officieel: 'Jullie zijn mijn fans, mijn mensen'

Barcelona maakt terugkeer officieel: 'Jullie zijn mijn fans, mijn mensen'

06-11-2021 06:55
73

De kogel is door de kerk: Xavi is definitief de nieuwe trainer van FC Barcelona. De Catalanen maken middels een statement in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend dat de clublegende een contract tekent tot medio 2024.

De 41-jarige Xavi zal maandag officieel worden voorgesteld. Voor de 133-voudig Spaans international is het een terugkeer op vertrouwde grond. Hij won met Barça onder meer acht keer de Primera División en vier keer de Champions League.

Wedden

Meer odds

Xavi speelde van 1998 tot en met 2015 voor Barcelona, waar hij eerder een groot deel van de jeugdopleiding doorliep. Daarna sloot hij zijn spelersloopbaan af bij Al-Sadd in Qatar, dat hem in 2019 meteen de kans gaf als trainer. Hij leidde de club sindsdien al naar zeven prijzen. Mede daardoor zag Barça in hem de gewenste opvolger van de ontslagen Ronald Koeman.

Xavi betaalt naar verluidt zelf 2,5 miljoen euro van zijn afkoopsom van vijf miljoen om een terugkeer mogelijk te maken. "Het was geen vaarwel, het was een 'tot snel'. Camp Nou was altijd mijn thuis. Jullie zijn mijn fans, mijn mensen, de club waarvan ik het meeste houd. En nu kom ik naar huis", laat de voormalig topmiddenvelder weten in een video.

Van de huidige Barça-selectie speelde Xavi nog samen met Sergio Busquets, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Jordi Alba en Marc-André ter Stegen.