Hiddink ziet verschil tussen Ajax en PSV groter worden: 'Zal niet snel gebeuren'

Hiddink ziet verschil tussen Ajax en PSV groter worden: 'Zal niet snel gebeuren'

06-11-2021 11:35 Laatste update: 11:57
189

Guus Hiddink hoopt dat er ook in de komende jaren genoeg te genieten valt in een spannende Eredivisie. De voormalig trainer ziet dat het verschil tussen Ajax en PSV steeds groter begint te worden.

"Je hebt het liefst dat net als in Engeland veel ploegen tot het eind om de titel strijden", vertelt Hiddink in een interview met Voetbal International. "Dat zal niet zo snel meer gebeuren. Wanneer je daar als trainer of bestuurder middenin zit, is het mogelijk dat aan te passen. Dat weet ik nog wel van de periode-PSV in de jaren tachtig. We wisten in februari dat we kampioen waren. Dan dender je lekker door. Heerlijk. Maar voor de competitie en de mensen die niet direct betrokken zijn, is dat natuurlijk niet aantrekkelijk."

Hiddink stelt dat Ajax het de laatste jaren bestuurlijk uitstekend op orde heeft. "Ajax heeft een goed management. Edwin van der Sar is in zijn functie gegroeid en Marc Overmars heeft een mooi en groot netwerk gebouwd. Ze hebben de naam internationaal. Waar in het verleden Zuid-Amerikaanse talenten via PSV een tussenstap maakten kiezen ze nu voor Ajax."

Hiddink vindt dat er een belangrijke rol is weggelegd voor Ajax om de competitie spannend te houden. Door Europese successen bestaat de kans dat er in de toekomst twee Champions League-plekken naar Nederland gaan. "Het voordeel is dat de andere clubs goed presteren in Europa, waardoor we straks mogelijk een tweede vaste Champions League-plaats verdienen. Op die manier zou PSV beter kunnen bijblijven. Dat zou mooi zijn, want het is jammer als de Eredivisie niet tot het eind competitief is."