Gefrustreerde Van Polen: Laat maar zitten joh, die jankbek gaat meteen liggen

Gefrustreerde Van Polen: "Laat maar zitten joh, die jankbek gaat meteen liggen"

06-11-2021 23:15 Laatste update: 23:33
92

De opleving van PEC Zwolle is van korte duur gebleken: De Blauwvingers gingen zaterdagavond tamelijk kansloos onderuit tegen SC Cambuur en staan nog altijd afgetekend laatste in de Eredivisie. Aanvoerder Bram van Polen was dan ook niet te genieten.

Het PEC-boegbeeld verscheen na afloop voor de ESPN-microfoon. "Ik denk dat Cambuur beter was aan de bal, maar ze creëerden eigenlijk niet veel. Twee schoten van afstand, waar ze ééntje uit scoren." Interviewer Milan van Dongen liet weten dat Cambuur 'toch veel beter' was, maar daar was Van Polen het niet mee eens. "Maar ze hebben niet veel gecreëerd, Milan. Het kan best dat ze achterin een beetje de bal hebben, op twee afstandsschoten na."

Wedden

Meer odds

PEC mocht nog lang hopen, maar verloor uiteindelijk met 1-2. Doordat concurrent Sparta eerder op de avond bij Willem II won, is het onderlinge verschil gegroeid naar zes punten. Nummer zeventien Fortuna Sittard staat al vijf punten voor en heeft twee (!) wedstrijden tegoed. "Tweede helft was heel opportunistisch, moet je hopen dat die een keertje goed valt. Maar dan creëren we in ieder geval nog iets, komen we tot iets, worden we nog gevaarlijk, dat kun je meenemen. Maar voor de rest... Echt een verschrikkelijke avond", aldus Van Polen. "We kunnen wel elke keer gaan vragen of de fans achter ons willen blijven staan, maar uiteindelijk zal je toch punten moeten scoren."

De 36-jarige verdediger liep in de blessuretijd nog tegen een gele kaart aan, nadat hij zijn frustratie botvierde op de tijdrekkende Robin Maulun. "Daar ga ik het niet over hebben", aldus de gedecideerde Van Polen, die zich echter niet kon beheersen toen hij de beelden van zijn duw tegen Maulun terugzag. "Die scheids hier, g*dverd*mme... Jk wil het er niet eens over hebben. Laat maar zitten joh, die jankbek gaat meteen liggen."