'Van de Beek was genomineerd voor de Ballon d'Or en krijgt nu niet één duel'

'Van de Beek was genomineerd voor de Ballon d'Or en krijgt nu niet één duel'

07-11-2021 07:14 Laatste update: 07:45
105

De reserverol van Donny van de Beek bij Manchester United houdt de gemoederen in Engeland bezig. Jamie O'Hara oordeelt na de derby tegen Manchester City (0-2) dat de oud-Ajacied wordt 'vermoord' door manager Ole Gunnar Solskjaer.

Van de Beek viel zaterdag tien minuten voor tijd in op Old Trafford, tot blijdschap van een groot deel van de United-fans. De 24-jarige middenvelder werd luid toegezongen. Ook O'Hara neemt het voor hem op. "Solskjaer vermoordt Jadon Sancho en Van de Beek", zegt de oud-speler van Tottenham Hotspur bij talkSPORT.

"Van de Beek was genomineerd voor de Ballon d'Or en nu krijgt hij niet eens één wedstrijd speeltijd", vervolgt O'Hara. "Als José Mourinho dit zou doen, zouden mensen op de deur kloppen en zeggen: wat doe je met deze speler?!" Ook de geringe speeltijd van Sancho is de analist een doorn in het oog. "Ze hebben 85 miljoen voor hem betaald, maar zodra hij voor Solskjaer speelt wordt hij uit het Engelse team gegooid."

In de studio van Sky Sports houdt Micah Richards eveneens een pleidooi voor de Nederlander. "Solskjaer speelt telkens met dezelfde spelers, Fred en McTominay. Van de Beek verdient een kans." Tafelgenoot Roy Keane is het daar niet mee eens. "Hij speelde vorig seizoen en was zeer middelmatig."