Grap van Buijs zette Robben toch aan het denken: 'Maar het is niet realistisch'

Grap van Buijs zette Robben toch aan het denken: 'Maar het is niet realistisch'

07-11-2021 10:30
29

Arjen Robben dacht heel even aan een korte rentree bij FC Groningen. Trainer Danny Buijs zei gekscherend dat hij zijn voetbalschoenen mee mocht nemen voor zijn afscheid in een volle Euroborg en de vleugelaanvaller twijfelde kort.

Toen Buijs als grap liet weten dat hij Robben zondag best zou willen laten invallen tegen RKC Waalwijk om zijn afscheid bij Groningen extra cachet te geven, gingen de belletjes bij de gestopte aanvaller rinkelen. "Ik heb dat wel de revue laten passeren", zegt hij tegen FC Groningen TV. "Dat zou iets heel moois en bijzonders zijn. Maar het is niet realistisch. Ik ben niet fit en sterk genoeg voor Eredivisie-voetbal."

Na een seizoen waarin hij zijn comeback maakte, maar ook kwakkelde met blessures, hakte Robben de knoop door. Hij stopte, zij het met tegenzin. "Ik had graag nog een jaartje door gewild. Het afscheid is mooi, maar ik had graag nog in een volle Euroborg één mooie wedstrijd willen spelen. Dat is helaas niet gelukt, maar het was de juiste en verstandigste beslissing."

"Het was een botsing tussen het voetbalhart en het verstand", legt de Bedummer uit. "Ik ben na de laatste wedstrijd tegen Utrecht nog lang wezen doortrainen, maar het ging nog steeds niet van harte. Ik had twee, drie maanden chronische klachten aan mijn achillespezen. Het was geen pretje meer. Het viel tegen."