'Het kopieergedrag van Feyenoord wordt bij AZ met besmuikt gelach ontvangen'

'Het kopieergedrag van Feyenoord wordt bij AZ met besmuikt gelach ontvangen'

07-11-2021 11:10
416

AZ merkt op dat Feyenoord het afgelopen jaar veel 'kopieergedrag' vertoont. Een aantal zaken die de Rotterdammers onlangs invoerden, komt men in Alkmaar heel bekend voor.

Het halen van trainer Arne Slot was niet de eerste keer dat AZ met een frons naar de handelswijze van Feyenoord keek, zo weet het Algemeen Dagblad. In het AFAS Stadion zou er bijvoorbeeld 'besmuikt gelachen' zijn toen Feyenoord vorig seizoen voor het eerst met een 'speler van de maand' uit de jeugdopleiding kwam, die dan een keertje mee mag kijken bij de A-selectie. Dat doet AZ al sinds 2008.

Daarnaast zijn veel mensen en spelers met een AZ-verleden actief in De Kuip en verbaasde het de Noord-Hollanders niet dat Gernot Trauner, Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen naar Rotterdam werden gehaald. Die stonden immers al een tijdje op de scoutinglijst van AZ. Ook de pogingen om Jonas Svensson en Sam Beukema binnen te halen, die uiteindelijk respectievelijk naar Turkije en naar AZ vertrokken, waren niet verrassend.

Tenslotte heeft Koen Stam, die acht jaar in Alkmaar werkzaam was en nu Head of Methodology is in De Kuip, oonlangs een nieuw beleidsplan over de toekomst van Feyenoord geschreven en dat komt men bij AZ heel bekend voor. Er zouden heel veel gelijkenissen instaan met het beleidsplan dat de Alkmaarders een aantal jaren geleden zelf schreven en zou zelfs hetzelfde lettertype hebben.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie