Groningen pakt onder toeziend ook van Robben in slotfase nog een punt tegen RKC

07-11-2021 14:07
77

FC Groningen heeft onder toeziend oog van Arjen Robben een punt uit het vuur gesleept tegen RKC Waalwijk. De Trots van het Noorden was dominant, maar deed er lang over om tot scoren te komen.

Voorafgaand aan het treffen met de Brabanders nam Robben afscheid. De oud-aanvaller sprak de mensen in de Euroborg voor een laatste toe, waarna hij een ereronde maakte. Uiteindelijk nam Robben plaats op de tribune, zodat hij de verrichtingen van Groningen tegen RKC te volgen.

De 37-jarige linkspoot zag hoe Groningen na veertien minuten spelen al op achterstand kwam: Michiel Kramer prikte de bal beheerst achter doelman Peter Leeuwenburgh. Direct daarna ging Groningen op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Danny Buijs kreeg een aantal kansen, maar bij rust stond de 0-1 stand nog steeds op het scorebord.

Na de pauze maakte Groningen weer het spel. Toch werd RKC ook een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling. De kansen leidden lange tijd niet tot goals, waardoor RKC een overwinning leek te boeken. Niet was echter minder waar: vijf minuten voor tijd gleed invaller Jørgen Strand Larsen de bevrijdende 1-1 binnen, op aangeven van Mohamed El Hankouri.

Groningen deed daarna nog een poging om de winnende treffer te maken. Dat lukte echter niet: 1-1 werd de einduitslag. Daardoor blijven Groningen en RKC respectievelijk vijftiende en veertiende staan op de ranglijst.