Brouwers en Van Wonderen verklappen strijdplan Go Ahead Eagles tegen Ajax

Brouwers en Van Wonderen verklappen strijdplan Go Ahead Eagles tegen Ajax

07-11-2021 22:35
129

Go Ahead Eagles-speler Luuk Brouwers verklapt het strijdplan voor de wedstrijd tegen Ajax. FC Groningen diende als inspiratie voor de promovendus.

Het werd zondag 0-0 in de Johan Cruijff Arena. "We hebben naar fragmenten van de wedstrijd tegen FC Groningen gekeken. Zij speelden ook 5-3-2, maar wij dachten: dat kunnen wij beter. Dat hebben we laten zien", zegt Brouwers tegen ESPN. "Laten we eerlijk zijn: het is een kwestie van elke bal wegtrappen die je tegenkomt en hopen dat je de nul houdt."

Trainer Kees van Wonderen beaamt dat. "Als je tegen een ploeg speelt die met 4-0 van Borussia Dortmund wint, 5-0 van PSV en 9-0 van SC Cambuur, dan kun je hier wel heel open spelen, maar daar kun je ons niet mee vergelijken. Je moet iets verzinnen waardoor je op een andere manier iets kunt halen. Ik denk dat ook topvoetbal is."

"Ik heb als eerste de wedstrijd die we met het Nederlands elftal tegen Portugal speelden aangehaald, de tweede wedstrijd onder Ronald Koeman. Daar stonden we ook op deze manier. Dan kijk je naar wie zo gespeeld heeft en dat was Groningen. Daar hebben we ons plan op afgestemd", zegt Van Wonderen.