AC Milan en Internazionale sluiten teleurstellende derby af met gelijkspel

07-11-2021 22:55
6

De Milan-derby tussen AC Milan en Internazionale is niet geworden wat men gehoopt had. Een teleurstellende wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De Derby della Madonnina beleefde zijn hoogtepunt in de openingsfase. Hakan Calhanoglu nam al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer voor zijn rekening. Uitgerekend de speler die transfervrij de overstap maakte van Milan naar Inter. Hij benutte een strafschop die werd gegeven na dom balverlies van Franck Kessié.

De vreugde bij Inter was van korte duur, slechts enkele minuten later kwam Milan op gelijke hoogte door een eigen goal van Stefan de Vrij. Milan had zelfs op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat doelman Ciprian Tatarusanu een strafschop van Lautaro Martínez tegen hield.

In de tweede helft lukte het zowel Inter als Milan niet om de ban te breken. Namens Milan was Alexis Saelemaekers nog het dichtste bij een doelpunt: hij raakte de paal. Milan blijft op 32 punten staan, net als koploper SSC Napoli. Inter staat derde met 25 punten.