Corona-uitbraak in Duitse nationale ploeg: vijf spelers in quarantaine

Corona-uitbraak in Duitse nationale ploeg: vijf spelers in quarantaine

09-11-2021 11:00 Laatste update: 12:59
227

Het coronavirus heeft zijn intrede gedaan in de nationale ploeg van Duitsland. Vijf spelers van Die Mannschaft zijn met onmiddellijke ingang in quarantaine geplaatst en zullen niet meespelen tegen Liechtenstein, aanstaande donderdag.

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft dinsdagmorgen bekend gemaakt dat één speler een positieve test heeft afgelegd, nadat BILD wist te melden dat het om Niklas Süle zou gaan. De Bayern München-verdediger is weliswaar volledig gevaccineerd, maar moet volgens de richtlijnen van de Duitse overheid wel in quarantaine. Hetzelfde geldt voor vier andere spelers van de Duitse ploeg, die in nauw contact zijn geweest met Süle. Volgens BILD hebben Bayern München-spelers Serge Gnabry, Jamal Musiala en de ongevaccineerde Joshua Kimmich en RB Salzburg-aanvaller Karim Adeyemi het trainingskamp verlaten.

Verder testte iedere speler en elk staflid negatief op het coronavirus, waardoor Die Mannschaft zich met een beperkte groep kan voorbereiden op de duels met Liechtenstein en Armenië. Duitsland is al geplaatst voor het WK in Qatar, maar de Duitse teammanager Olivier Bierhoff spreekt van een flinke aderlating. 'Maar gezondheid staat voorop. Ik wens de speler die positief testte een spoedig herstel en hoop dat hij symptoomvrij blijft', schrijft hij op de officiële site.

Duitse media melden dat de trainingen van maandagavond en dinsdag zijn geschrapt. Bondscoach Hansi Flick heeft Jonathan Tah opgeroepen. Naar alle waarschijnlijkheid houdt zijn oproep verband met de testuitslag van Süle.