'Benfica gebruikt Champions League-clash voor transfergesprekken met Barça'

'Benfica gebruikt Champions League-clash voor transfergesprekken met Barça'

10-11-2021 08:38
9

De aanstaande Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Benfica lijkt voor Samuel Umtiti een extra lading te krijgen. Volgens Diario SPORT willen O Glorioso de bij FC Barcelona overbodige Fransman overnemen.

Umtiti stond in de zomer al in de belangstelling van Benfica, maar een transfer kwam toen niet van de grond. Mogelijk volgt er in januari een nieuwe poging. De Portugezen zijn Lucas Veríssimo kwijtgeraakt met een zware knieblessure en zoeken een nieuwe centrale verdediger, terwijl Umtiti opnieuw op het tweede plan is geraakt in Camp Nou.

De 27-jarige Fransman is na slepend blessureleed weer fit, maar is dit seizoen niet van de bank af gekomen. Hoewel Umtiti nog een contract tot 2023 heeft, lijkt het einde verhaal voor hem in Camp Nou. Volgens Diario SPORT gaat Benfica het onderlinge Champions League-treffen op 23 november aanwenden om de gesprekken te openen.

Tegen die tijd staat overigens het nodige op het spel: Benfica won thuis met 3-0 van Barcelona, maar staat inmiddels twee punten achter. Bij een gelijkspel in Catalonië kunnen O Glorioso het karwei thuis afmaken tegen zwakke broeder Dinamo Kiev, terwijl Barça in dat geval zal moeten winnen op bezoek bij Bayern München.