'Heb mijn afwezigheid een plek gegeven, maar deur naar Oranje is nog niet dicht'

'Heb mijn afwezigheid een plek gegeven, maar deur naar Oranje is nog niet dicht'

10-11-2021 14:17
72

Ryan Babel heeft de deur richting het Nederlands elftal nog niet gesloten. De laatste maanden werd de 34-jarige aanvaller niet opgeroepen, maar Babel weet dat er 'hele verrassende dingen' kunnen gebeuren in de voetballerij.

In maart van dit jaar werd Babel voor het laatst geselecteerd bij het Nederlands elftal. "Ik heb het een plek gegeven", vertelt de buitenspeler van Galatasaray tegen het Algemeen Dagblad over zijn afwezigheid bij Oranje. "Maar ik heb de deur in principe nog niet gesloten. Als voetballer weet je altijd dat er hele verrassende dingen kunnen gebeuren. Als je gelooft in jezelf en in hoe dingen kunnen lopen, dan kan je er altijd rekening mee houden. We zien wel hoe het loopt."

Babel had nog geen contact met bondscoach Louis van Gaal sinds zijn aanstelling. De 69-voudig international is daar echter niet verbaasd door. "Hij is de nieuwe bondscoach en daarvoor miste ik het EK al onder Frank de Boer", stelt Babel.

Vervolgens krijgt de geboren Amsterdammer de vraag of het vertrek van Ronald Koeman bij Oranje slecht voor hem heeft uitgepakt. "Nee, ik denk eerder dat de coronapandemie slecht is geweest voor me", antwoordt Babel. "Daardoor is het EK met een jaar verplaatst, ik denk dat het heel veel invloed heeft gehad."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s