Club Brugge-directeur wéér veroordeeld voor dronken rijden en vluchtmisdrijf

Club Brugge-directeur wéér veroordeeld voor dronken rijden en vluchtmisdrijf

10-11-2021 22:12
32

Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, is veroordeeld voor dronken rijden met vluchtmisdrijf. In november vorig jaar was de 47-jarige bestuurder betrokken bij een kettingbotsing, waarbij één gewonde viel. Hij bood zijn excuses aan, maar ging er vervolgens vandoor.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Mannaert is zich van geen kwaad bewust, hoewel hij de plek van het ongeval verliet. "Omdat er nog een zesde wagen op de auto's was ingereden en we daar ons leven riskeerden", verklaarde hij zijn vertrek voor de rechter.

De rechter was echter niet mild voor Mannaert, aangezien hij niet voor het eerst betrokken was bij een incident met overmatig alcoholgebruik achter het stuur. De algemeen manager van Club Brugge kreeg in totaal een boete van 8.000 euro, een rijverbod van vijftien maanden en een alcoholslot van drie jaar. Daarnaast moet Mannaert ook medische en psychologische testen afleggen en daarna opnieuw slagen voor zijn theoretisch en praktisch rijexamen.

Het is niet de eerste keer dat Mannaert wordt veroordeeld na een voorval met de auto. Eind mei kreeg hij nog een boete van 3.200 euro, drie maanden rijverbod en een alcoholslot van één jaar toen hij door de politie aan de kant werd gezet en 2,44 promille in zijn bloed had. In 2011 reed de directeur een huis binnen met de auto, waarvoor hij een boete van 1.100 euro kreeg en een rijverbod van een maand.