Cerny maakt na tien maanden rentree en draagt meteen aanvoerdersband bij Twente

11-11-2021 15:12
17

Vaclav Cerny heeft zijn rentree gemaakt bij FC Twente. De vleugelaanvaller raakte tien maanden geleden geblesseerd aan zijn kruisband, maar kon tijdens het oefenduel met Waasland-Beveren (1-2 nederlaag) weer minuten maken.

De Tsjech raakte in januari van dit jaar geblesseerd tegen zijn oude club Ajax. Op dat moment huurde Twente de aanvaller van FC Utrecht, maar de Tukkers hielden vertrouwen en namen Cerny afgelopen zomer voor één miljoen euro definitief over. Dat lijkt zich uit te betalen, want de 24-jarige vleugelspeler is nu dus terug en deed twintig minuten mee tegen de Belgen.

Cerny droeg zelfs de aanvoerdersband, maar kon er niet voor zorgen dat de oefenwedstrijd winnend werd afgesloten. Waasland-Beveren verliet de Grolsch Veste met een 1-2 overwinning. De Twentse goal werd gemaakt door Luka Ilic, die vanaf de stip scoorde. De Belgen benutten ook een strafschop en kwamen aan hun tweede goal middels een vlotte counter.