Twente 'moet nieuwe aanvoerdersband bestellen' door 4,5 kilo extra spiermassa

Twente 'moet nieuwe aanvoerdersband bestellen' door 4,5 kilo extra spiermassa

12-11-2021 10:58
15

FC Twente verloor donderdag van de Belgische hekkensluiter Waasland-Beveren (1-2), maar Vaclav Cerny maalt daar niet om: de Tsjechische aanvaller is na tien maanden blessureleed terug. Hij droeg in de oefenwedstrijd meteen de aanvoerdersband.

"Ik ben er weer", lacht Cerny tegenover TC/Tubantia. "Die glimlach gaat voorlopig niet meer van mijn gezicht. Dit was nog niet voor het echie, maar het voelt voor mij wel als een comeback. Hier heb ik negen maanden lang elke dag keihard voor gewerkt. Ik heb enorm genoten."

Cerny deed twintig minuten mee en was meteen aanvoerder. "Julio (Pleguezuelo, red.) was aanvoerder, maar hij kwam in de warming-up naar me toe en vond dat ik de band moest dragen. Een prachtig gebaar", vertelt hij. Met een knipoog: "Wout (Brama, red.) heeft nu wel een probleem, want nu ik die band twintig minuten om mijn gespierde armen heb gehad, is-ie veel te groot geworden. We moeten misschien maar een nieuwe bestellen."

Tijdens zijn revelatie kweekte Cerny zo'n 4,5 kilo extra spiermassa. Hij voelt zich 'als een kind zo blij' om weer op het veld te staan. "Angst heb ik geen moment gevoeld en dat is ook nergens voor nodig. Ik train ook al een tijdje mee en voel me supergoed."