'Back in DA house!' Dani Alves rondt sensationele terugkeer bij FC Barcelona af

'Back in DA house!' Dani Alves rondt sensationele terugkeer bij FC Barcelona af

12-11-2021 21:03 Laatste update: 21:11
82

FC Barcelona heeft de verrassende terugkeer van Dani Alves afgerond. De 38-jarige Braziliaanse back was sinds september clubloos, maar heeft zich weer bij zijn oude Catalaanse liefde gevoegd.

Alves speelde tussen 2008 en 2016 al voor Barça en won in die periode de ene na de andere prijs. Via Juventus en Paris Saint-Germain keerde hij in 2019 terug naar Brazilië, maar in september vertrok de routinier bij São Paulo. Alves bood zichzelf weer aan bij Barça en wordt nu herenigd met zijn ex-ploeggenoot Xavi, die sinds kort de trainer in Camp Nou is.

De rechtsback kan overigens pas in januari zijn debuut maken, meldt Barça via de officiële kanalen. Wel heeft hij permissie om met onmiddellijke ingang de training te hervatten. Alves heeft tot het einde van het seizoen getekend, maar Barça heeft naar verluidt wel een optie om de samenwerking met één jaar te verlengen.

Zodra hij speelgerechtigd is, lonkt een fraaie mijlpaal voor Alves. De 119-voudig international van Brazilië pakt de draad op met 391 officiële wedstrijden op de Barcelona-teller.