Nieuwkoop voor eeuwig verbonden aan Feyenoord-inworp: 'Is toch blijven hangen'

Nieuwkoop voor eeuwig verbonden aan Feyenoord-inworp: 'Is toch blijven hangen'

Bart Nieuwkoop maakt momenteel furore met de Belgische stuntploeg Union Saint-Gilloise, maar schreef in 2017 al zijn eerste landstitel op zijn naam. De nu 25-jarige rechtsback stond tijdens de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo op de plek van Rick Karsdorp en gooide zichzelf in de eerste minuut al de geschiedenisboeken in.

Nieuwkoop krijgt in gesprek met de clubkanalen van Union vragen over hét sportieve hoogtepunt uit zijn carrière en noemt de landstitel van Feyenoord. "Het was na een jaar of achttien dat Feyenoord weer kampioen werd", aldus de in Bergen op Zoom geboren verdediger. "Dat was fantastisch, hoe dat is beleefd."

Dirk Kuyt werd met drie goals de held van de middag: zijn eerste treffer viel binnen een minuut, na een snel genomen inworp van Nieuwkoop. "Herinnerd worden aan die inworp, dat vind ik juist wel leuk. Vlak na het kampioenschap werd er eigenlijk helemaal niet zoveel over gesproken. Maar je ziet nu, naarmate de jaren verstrijken, dat het toch bij mensen is blijven hangen. Dat is wel mooi, dat de supporters dat nog steeds weten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s