Van Gaal praat Montenegrijnse journalist bij: 'Zullen de spelers mij accepteren?'

Van Gaal praat Montenegrijnse journalist bij: 'Zullen de spelers mij accepteren?'

12-11-2021 23:54
24

Louis van Gaal is tevreden over de ontwikkeling die het Nederlands elftal in zijn derde termijn heeft doorgemaakt. De zeventigjarige bondscoach kreeg in september weinig tijd om zijn ploeg klaar te stomen voor het vervolg van de WK-kwalificatiecyclus, maar staat nu op de drempel van WK-kwalificatie.

Voordat Van Gaal het stokje van Frank de Boer overnam, peilde hij de stemming in de Oranje-selectie, legt hij tijdens de persconferentie van vrijdag uit aan een Montenegrijnse journalist. "Het eerste item dat we besproken hebben was het systeem. We hebben gekozen voor de huisstijl van Nederland (4-3-3, red.), al hebben we dat systeem niet tijdens het EK gebruikt", aldus Van Gaal. "Maar bij dit systeem lag de voorkeur van de spelers, dus we zijn erbij gebleven."

Het tweede heikele punt was de persoonlijkheid van de bondscoach. "Het tweede item was: zullen de spelers Louis van Gaal accepteren, met zijn principes, zijn discipline en zijn visie? Maar zij hebben mij geaccepteerd, dat was ook erg belangrijk. Als je kijkt naar die twee punten, denk ik dat het goed gaat."

Tijdens deze interlandperiode moet de kroon op het werk worden gezet. Oranje speelt zaterdag tegen Montenegro en dinsdag tegen Noorwegen en verdedigt in die wedstrijden een voorsprong van twee punten ten opzichte van de Noren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s