Pulisic sneert richting Mexico na treffer: 'Denk dat jullie boodschap begrijpen'

13 november 2021 om 10:42

De Verenigde Staten wonnen vrijdagnacht knap met 2-0 van Mexico, maar na afloop van de wedstrijd ging het niet of nauwelijks over de overwinning. Christian Pulisic liet na zijn doelpunt een shirt zien met de tekst 'Man in the mirror', doelend op een uitspraak van Mexico-keeper Guillermo Ochoa.

De wedstrijd tussen de VS en Mexico is altijd beladen en Ochoa besloot voor het duel wat olie op het vuur te gooien. Hij stelde dat 'Mexico de spiegel is waarin de Verenigde Staten zichzelf willen zien'. Pulisic wist Ochoa echter de mond te snoeren door na de 1-0 een shirt te laten zien met 'Man in the mirror'.

"Ik denk dat jullie de boodschap wel begrijpen", zo reageert Pulisic na de wedstrijd. "Ik hoef er niet veel over kwijt. He is niet wat groots of een poging om een rel te veroorzaken. Het was gewoon een idee dat in mijn hoofd opkwam", zo geeft de Chelsea-speler aan. 

Door een doelpunt van Weston McKennie wist de Verenigde Staten het duel uiteindelijk zelfs met 2-0 te winnen. Hierdoor staat het land op doelsaldo bovenaan in de Noord-Amerikaanse kwalificatiepoule. Mexico heeft hetzelfde aantal punten, Canada volgt op één punt achterstand. Bij Mexico speelde Edson Álvarez 83 minuten mee.