Kluivert en Stengs krijgen duidelijk signaal: 'Hebben in ze geïnvesteerd'

Kluivert en Stengs krijgen duidelijk signaal: 'Hebben in ze geïnvesteerd'

13-11-2021 14:15
57

Justin Kluivert en Calvin Stengs maken de verwachtingen bij OGC Nice nog niet waar. Technisch directeur Julien Fournier vindt dat het Nederlandse duo meer moet leveren.

Stengs scoorde in acht wedstrijden pas één keer, Kluivert haalde door een blessure dat aantal wedstrijden niet. Ook hij scoorde één keer. "Ik verwacht meer van ze", zegt Fournier tegen L'Équipe. "Ondanks dat blessures horen bij een topatleet, is het duidelijk dat ik meer verwacht van zowel Justin, Calvin als Kasper Dolberg. Ze moeten de club meer geven en dat weten ze."

"Ze investeren veel en met hun mindset is niets mis, maar de realiteit is ook dat we bijna dertien wedstrijden hebben gespeeld zonder ze. Ze moeten ergens een bijdrage gaan leveren. Het team is op dreef, er is een goede coach en een duidelijke speelwijze. We hebben geld in ze geïnvesteerd en een goede omgeving voor ze gecreëerd. Nu moeten ze gaan leveren. We hebben ze nodig, het zijn geen doorsnee spelers."

Van alle Nederlanders die bij Nice zitten, doet Pablo Rosario het nog het beste. De middenvelder heeft zijn plekje afgedwongen op het Franse middenveld. Zowel Rosario, Stengs als Kluivert zit in de stal van Mino Raiola.