Eindhoven overrompelt hekkensluiter Dordrecht en maakt verschil in één helft

13-11-2021 17:53 Laatste update: 17:59
13

FC Eindhoven heeft in een 'last minute-duel' voor het eigen publiek een simpele 4-1 overwinning geboekt op FC Dordrecht. De thuisploeg had genoeg aan een flitsende eerste helft en stond bij de theepauze al op een 4-0 voorsprong.

Al snel werd duidelijk dat Dordrecht niet veel in te brengen had op bezoek in de Lichtstad. Joey Sleegers opende de score na ongeveer een kwartier spelen. Hij volleerde de bal knap achter Liam Bossin na goed voorbereidend werk van Mawouna Amevor

Dordrecht hield vervolgens stand tot minuut 30, maar daarna ging het snel. Twee doelpunten van Jort van der Sande en één van Amevor, die daarmee zijn oude ploeg pijn deed, zorgden ervoor dat Eindhoven de wedstrijd na rust alleen nog maar uit hoefde te voetballen. Het gas ging ook duidelijk van het pedaal.

De thuisploeg vond het welletjes en zag hoe Jacky Donkor ongeveer twintig minuten voor tijd een eretreffer maakte voor Dordrecht. Het slotakkoord was voor Cas Faber, die Eindhoven op 5-1 zette in de blessuretijd van de wedstrijd.

Eindhoven nestelt zich met de ruime overwinning in de top van de Keuken Kampioen Divisie en staat derde met 26 punten uit 15 wedstrijden. Wel kunnen FC Emmen, De Graafschap en Jong Ajax de ploeg van trainer Rob Penders nog passeren met een duel minder gespeeld. Dordrecht blijft troosteloos onderaan staan met 10 punten uit 15 wedstrijden.