'Redan en Timber zeiden meteen: juichen, anders denkt scheids dat die achter was'

'Redan en Timber zeiden meteen: juichen, anders denkt scheids dat die achter was'

14-11-2021 13:27
9

Joshua Zirkzee was vrijdagavond de grote man bij Jong Oranje tijdens de 3-1 overwinning op Jong Bulgarije. De spits maakte er twee, waaronder een penalty à la Panenka. Zirkzee wilde de strafschop in eerste instantie echter gewoon in een hoek schieten.

Jong Oranje had het heel moeilijk met een stug verdedigend Jong Bulgarije en kwam zelfs op achterstand na een slippertje van Kjell Scherpen, maar vlak voor rust zette Ian Maatsen de 1-1 op het scorebord. Jong Bulgarije-keeper Damyan Hristov ging in de tweede helft vervolgens in de fout bij een voorzet van Micky van de Ven, die als invaller binnen de lijnen kwam.

"Micky viel sowieso fantastisch in", zo begint Zirkzee in gesprek met Voetbal International. "Hij haalde de achterlijn en ging daar volgens mij zelfs iets overheen. Ik was mijn loopactie al gestopt, omdat ik dacht dat de bal uit was. Dat kwam nu perfect uit, al denk ik dat ik de volgende keer voor zekerheid maar doorloop. Ik schoot hem binnen. Daarna zeiden Daishawn Redan en Quinten Timber meteen tegen me: juichen, anders denkt de scheids dat die bal achter was!"

Vlak voor tijd zorgde Zirkzee voor het slotakkoord met een gedurfde Panenka. "Ik heb al eens een Panenka gedaan en die ging tegen de paal. Dat was voor Feyenoord O17 in de strijd om de Super Cup tegen PSV. Die moet je maar opzoeken op internet, dan kun je lachen. Dus eigenlijk dacht ik bij mezelf: het maakt niet uit wat je doet, maar geen Panenka. Maar ik zag op het laatste moment dat de keeper al naar de hoek ging. Toen heb ik hem op gevoel toch gestift. Het was perfecte timing, maar denk niet dat ik het nog een keer ga doen."