Bizarre reeks met 58 (!) penalty's in Zutphen: Het werd steeds gekker

Bizarre reeks met 58 (!) penalty's in Zutphen: "Het werd steeds gekker"

14-11-2021 18:13
23

Jan-Willem Hemeltjen was zaterdag getuige van een bizarre strafschoppenserie tussen de O17-elftallen van FC Zutphen en Sparta Enschede. Na liefst 58 (!) penalty's trok FC Zutphen aan het langste eind: 26-25.

Hemeltjen fungeerde als assistent-scheidsrechter bij de thuisploeg, waar zijn zoon voetbalt. Tijdens de penaltyreeks kreeg hij er een extra taak bij: hij moest met zijn telefoon controleren of ballen wel of niet in zijn geheel de lijn passeerden. "Uiteindelijk miste Sparta Enschede de voorlaatste. Er was nog wat discussie over of de bal nou wel of niet over de lijn was gegaan, maar gelukkig had ik het gefilmd met mijn telefoon. Toen bleek dat de bal op de lijn was blijven steken", vertelt hij The Day After aan Omroep Gelderland. "Daarna schoten wij de winnende binnen. Dat was geweldig, een enorme ontlading."

Op dat moment had de grensrechter annex VAR al de ene na de andere strafschop gezien. "Op een gegeven moment dachten we: nu mag het wel klaar zijn. Het werd steeds gekker", vertelt hij. "Ik had een lange broek aan, dus bij mij viel het met de kou wel mee, maar de scheids had het wat lastiger. Die wilde op den duur graag even pauzeren en wat drinken, want het duurde wel héél erg lang."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FC Zutphen (@fc_zutphen)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s