'Triple punishment' voor De Graafschap: 'Hoop voor Van Basten niet dat hij kijkt'

'Triple punishment' voor De Graafschap: 'Hoop voor Van Basten niet dat hij kijkt'

Gepubliceerd: zondag 14 november 2021 om 19:14zo 14-11-2021 om 19:14

Julian Lelieveld stond na De Graafschap-Telstar als een Superboer met kiespijn voor de camera van ESPN. De rechtsback maakte kort voor tijd hands en die actie bleek grote gevolgen te hebben: rood, een penalty tegen én een tegendoelpunt, waardoor De Graafschap twee dure punten misliep.

Lelieveld zag na afloop de beelden terug. "Ik probeer gewoon met mijn lichaam ervoor (voor tegenstander Glynor Plet, red.) te springen en die bal is zó dichtbij: ik kan niet eens met mijn hand ernaartoe gaan. Natuurlijk snap je dat je een penalty geeft en regeltechnisch zal het allemaal rood zijn, maar ik snap het eerlijk gezegd niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

De 'triple punishment' was dan ook een te zware straf, vond Lelieveld. "Er staan nog één, twee man achter mij en je ziet toch dat ik niet bewust naar die bal toe ga? Leg mij maar uit wat ik hier anders moet doen", aldus de rechtsback. "Je mag niet meer vasthouden, je mag wel iemand schoppen, maar dit mag niet: dan snap ik het niet."

Onder meer Marco van Basten sprak zich in het verleden regelmatig uit tegen dit soort situaties. "Of hij zit te vloeken voor de tv? Nou, ik denk niet dat hij deze wedstrijd kijkt. Dat hoop ik voor hem...", sloot Lelieveld met de nodige zwartgalligheid af.

Poll

Terechte rode kaart?

(396 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws