Scherpen ziet collega rood krijgen en droomt van debuut: Qua ritme zit ik goed

Scherpen ziet collega rood krijgen en droomt van debuut: "Qua ritme zit ik goed"

Kjell Scherpen kan tijdens de interlandperiode weer wedstrijdritme opdoen bij Jong Oranje, maar kan zich mogelijk ook opmaken voor zijn Premier League-debuut namens Brighton & Hove Albion. Concurrent Robert Sánchez liep vlak voor de interlandbreak namelijk tegen een rode kaart aan.

Brighton kon na de rode kaart voor Sánchez niet meer wisselen, waardoor verdediger Lewis Dunk het duel uitspeelde als keeper. Na de interlandperiode zal Jason Steele óf Scherpen onder de lat staan tegen Aston Villa. "Het wordt een interessante. Qua ritme zit ik goed, dus wie weet. Het zou mijn debuut betekenen in de Premier League, geweldig natuurlijk", blikt de Drent vooruit in gesprek met De Telegraaf.

Scherpen heeft sinds zijn zomerse transfer nog helemaal geen minuten namens de hoofdmacht gemaakt, maar benadrukt dat hij vooralsnog vooral in zichzelf investeert. "De trainingen bij het eerste zijn van een hoog, Premier League-niveau. Ik train alles mee, voel me ook sterker worden. Dat is positief", aldus de van Ajax overgekomen keeper. "Brighton heeft een plan met mij. Ik heb nog tijd zat en weet waarvoor ik heb gekozen."

In de tussentijd mag hij minuten maken bij Jong Oranje: dat deed hij vrijdag tegen Jong Bulgarije en dat zal hij maandagmiddag doen tegen Jong Gibraltar. Dat Scherpen dan niet veel werk zal krijgen, heeft hij al ingecalculeerd. "Mocht een Gibraltar-speler er onverhoopt doorheen komen, dan moet ik er wel staan", aldus Scherpen, die inmiddels vaste gast in de ministaat is. "Ik ben ik er door het voetbal al vier keer geweest, moet je nagaan. Vaker dan op de Waddeneilanden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s