Acht doelpunten op leeg Woudestein: Verbeek neemt een punt mee bij Excelsior

14-11-2021 21:48
13

Excelsior en Almere City hebben de televisiekijkers een geweldige wedstrijd voorgeschoteld. Na ontelbare twists en emoties aan beide kanten eindigde het op een leeg Woudestein in 4-4.

Het Almere City van trainer Gertjan Verbeek presteert al een tijdje ondermaats in de competitie en leek ook in Kralingen op een nieuwe domper af te stevenen. Reuven Niemeijer schoof na elf minuten de 1-0 al tegen de touwen en zes minuten later was het uiteraard Thijs Dallinga, met zestien goals de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, die de marge verdubbelde en zijn zeventiende maakte.

De tegentreffer voor de Flevolanders viel al snel. Lance Duijvestijn nam die voor zijn rekening en de hoop was terug in de Almeerse harten. In de tweede helft leek die echter alsnog de grond in geboord te worden toen er een eigen doelpunt werd gemaakt, waarschijnlijk door Stije Resink. Toen braken echter de tien gouden minuten van Jonas Arweiler aan.

De Duitse spits scoorde maar liefst drie keer in die tien minuten, waardoor het geen 3-1, maar 3-4 stond. Bij Excelsior stonden ze erbij en keken ze ernaar en leken ze rijp voor de slacht, totdat de eerste Kralingse kans na de hattrick van Arweiler ook een goal opleverde. Niemeijer maakte zijn tweede (4-4) en een bizarre slotfase brak aan, waarin uiteindelijk geen van beide ploegen meer tot een doelpunt wist te komen.

Voor de ploeg uit Rotterdam zijn de druiven het zuurst, want zij laten na om tijdelijk op gelijke hoogte te komen met koploper FC Volendam. Die ploeg krijgt binnenkort de kans om de marge op de nummer twee te vergroten naar vijf punten. Almere heeft ook niet veel aan het ene punt, want het blijft achttiende.