KKD-sensatie zonder contract: 'Goed gespaard in Vitesse-tijd, ik red het wel'

KKD-sensatie zonder contract: 'Goed gespaard in Vitesse-tijd, ik red het wel'

15-11-2021 11:15
20

Roy Kuijpers staat met samen de ervaren goalgetters Ralf Seuntjens (NAC Breda) en Thomas Verheydt (ADO Den Haag) derde op de topscorersranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij nog altijd niet op de loonlijst staat bij FC Den Bosch. De 21-jarige aanvaller maakt zich echter niet al te druk om zijn amateurstatus.

Kuijpers werd in het voorjaar al door Vitesse verhuurd aan FC Den Bosch, waarna zijn contract in Arnhem afliep. In de loop van het voorseizoen meldde hij zich toch weer in De Vliert. "Toen heb ik zelf gevraagd of ik toch mee mocht blijven trainen", vertelt de in Son en Breugel opgegroeide aanvaller aan het Eindhovens Dagblad.

Onlangs maakte hij tegen De Graafschap zijn negende competitiegoal van het seizoen, de helft van de totale productie van FC Den Bosch. De contractbesprekingen zijn al ingezet, maar Kuijpers heeft geen haast. "Ik woon nog thuis en heb in mijn Vitesse-tijd goed gespaard, financieel red ik het wel." De goaltjesdief weet dan ook wie hij moet bedanken. "Mijn ouders brachten me altijd naar de club, ik hoefde me toch al nergens zorgen om te maken. Zonder hen had ik hier nooit gestaan. Ik wijs daarom ook altijd naar hen als ik scoor."

Maandagavond mag Kuijpers proberen om alvast de dubbele cijfers te halen. FC Den Bosch trapt om 20.00 uur af voor de uitwedstrijd tegen MVV.