Van Bladeren: 'Wat ben je aan het doen? Onana is ziek, je zit op de bank'

Van Bladeren: 'Wat ben je aan het doen? Onana is ziek, je zit op de bank'

15-11-2021 16:04
16

Stan van Bladeren heeft acht jaar lang bij Ajax gezeten, maar zat slechts één keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Dat deed hij tijdens het succesvolle seizoen 2018/2019, toen Andre Onana afhaakte voor het thuisduel met sc Heerenveen (4-4).

Kostas Lamprou stond toen onder de lat en Van Bladeren fungeerde samen met huidig RKC Waalwijk-doelman Issam El Maach als back-up. "Na de warming-up liep Onana naar binnen om zich klaar te maken, tenminste dat dacht ik. In de kleedkamer trok ik mijn kleren weer aan, maakte me eigenlijk klaar om op de tribune te gaan zitten", blikt Van Bladeren in gesprek met Omroep West terug op die januaridag in 2019. Van toenmalig keeperstrainer Carlo L'Ami kreeg hij te horen dat hij tot de wedstrijdselectie behoorde. "Wat ben je aan het doen? Andre is ziek, dus je zit op de bank zo. In de ArenA op de bank, dat is wel iets anders dan De Toekomst. Ontzettend gaaf natuurlijk."

De doelman uit Voorhout vertrok uiteindelijk in 2020 en staat nu onder contract bij het Deense Silkeborg. Daar moet hij het dit seizoen doen met een reserverol. "Elke speler zal zeggen dat hij hoopt dat zijn concurrent het goed doet. Respect heb ik altijd voor mijn concurrent (Nicolai Larsen, red.), maar uiteindelijk wil je wel zelf spelen. Stiekem hoop je dat hij een foutje maakt, want dan krijg je zelf de kans. Dat is ook normaal vind ik, anders ben je niet geschikt voor het profvoetbal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast