FC Groningen doet grootste investering sinds jaren en maakt zes miljoen euro over

FC Groningen doet grootste investering sinds jaren en maakt zes miljoen euro over

16-11-2021 07:16
133

FC Groningen heeft één van de grootste investeringen sinds jaren gedaan. Door zes miljoen euro over te maken, is het investeringsfonds 'Vrienden van Groningen', dat in het verleden een aantal grote transfers mogelijk maakte, in één keer afbetaald.

Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, bevestigt de stap aan RTV Noord. Het investeringsfonds zorgde ervoor dat de club meer kon bieden dan in de eigen kas zat om gewilde spelers aan te trekken. Voorbeelden daarvan zijn Luis Suárez en Ritsu Doan. De investeerders profiteerden op hun beurt bij de verkoop van deze spelers met een percentage van 22 procent.

Groningen heeft nu een einde gemaakt aan het afstaan van een groot deel van de ontvangen transfersommen. "Wij zijn ervan overtuigd dat transfers het belangrijkste verdienmodel voor de club worden. Daarom was het voor ons belangrijk om transfers zo schoon mogelijk te krijgen", verklaart Gudde.

Bij een uitgaande transfers was Groningen vaak veertig tot vijftig procent van de transfersom kwijt. Gudde: "Wij willen ervoor zorgen dat we hier uiteindelijk op eigen kracht een selectie hebben staan, met spelers die langdurig zijn vastgelegd. Waar we uiteindelijk naartoe moeten, is dat we niet elk jaar vier of vijf sterkhouders kwijtraken. Dat moeten er één, twee of heel misschien drie zijn."