'Van Nistelrooy slikt weer bittere pil: toptalent PSV loopt zware knieblessure op'

'Van Nistelrooy slikt weer bittere pil: toptalent PSV loopt zware knieblessure op'

Gepubliceerd: dinsdag 16 november 2021 om 07:30di 16-11-2021 om 07:30

Het seizoen van Emmanuel van de Blaak zit erop. Het zestienjarige toptalent van PSV, dat bezig was aan zijn doorbraak in de Keuken Kampioen Divisie, heeft een zware knieblessure opgelopen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Van de Blaak raakte vorige week geblesseerd tijdens een interland van Oranje O17 tegen Mexico. Onderzoek in het ziekenhuis leverde vervolgens de slechtst mogelijke uitkomst op: door een zware knieblessure is de jonge verdediger naar verwachting negen maanden uit de roulatie.

Het is een bittere pil voor Van de Blaak, die geldt als één van de grootste talenten van PSV. Ondanks zijn leeftijd (16), was hij al een vaste waarde bij Jong PSV, dat wordt getraind door Ruud van Nistelrooy. De teller blijft voorlopig steken op tien optredens.

Van de Blaak heeft in Eindhoven een contract tot medio 2023. Bij Jong PSV vielen dit seizoen ook Shurandy Sambo (20) en Mees Kreekels (20) weg met zware blessures. De talentvolle aanvaller Fodé Fofana (19) hoopt na de winterstop weer beschikbaar te zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws