Veelbesproken 'Xavi-regels' uitgelegd: 'Het is geen discipline, het is orde'

Veelbesproken 'Xavi-regels' uitgelegd: 'Het is geen discipline, het is orde'

16-11-2021 10:54 Laatste update: 11:02
Primera División 12 Reacties

Gerard Piqué haalt uit naar de media, die volgens hem 'schrijven wat de mensen willen horen'. De Spaanse pers meldde na de aanstelling van Xavi Hernández dat de touwtjes flink zijn aangetrokken in Camp Nou, maar de ervaren verdediger heeft daar zijn eigen kijk op.

Xavi zou volgens de media 'strenge regels' hanteren en legde een boekwerk aan regels voor aan de FC Barcelona-selectie. Zo zouden spelers onder meer anderhalf uur voor de training aanwezig moeten zijn en is het boetesysteem geherintroduceerd, omdat dat volgens de trainer onderdeel van een ijzersterke discipline is. Piqué weet dat de vork anders in de steel zit. "Mensen geloven dat, omdat de media dingen roepen die ze willen horen", stelt hij op het Twitch-kanaal van Ibai Llanos. 

"Als er regels zijn, hoeft een trainer niet hard te zijn. Toen ik als speler in een kleedkamer was waar regels waren, ging het goed. Toen er geen regels waren, ging het slecht met ons. Wat Xavi doet, is geen discipline aanleren. Het is orde brengen", maakt Piqué duidelijk. 

Media meldden onlangs dat Piqué op aandringen van Xavi een bezoek bij televisieprogramma El Hormiguero afzegde. Daar klopt volgens de centrumverdediger niks van. "Xavi weet niet eens dat ik mijn bezoek aan El Hormiguero heb afgezegd", spreekt de 34-jarige verdediger klare taal. Hij verduidelijkt dat hijzelf heeft bedankt voor de uitnodiging. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s