Advocaat verder onder druk: Irak gaat hard onderuit tegen Zuid-Korea

16-11-2021 18:32 Laatste update: 18:41
23

Voor Dick Advocaat wordt het steeds moeilijker om deelname aan het WK af te dwingen met Irak. In het Thani bin Jassim Stadion was Zuid-Korea met 0-3 te sterk.

Advocaat boekte in zijn eerste duel als bondscoach van Irak nog een knap gelijkspel tegen Zuid-Korea, maar de ploeg van sterspeler Heung-Min Son nam dinsdag revanche. Lee Jae-Sung opende de score voor rust na geschutter in de defensie van Irak. Son maakte er twintig minuten voor tijd 0-2 van uit een strafschop. Het slotakkoord was voor Jeong Woo-Yeong.

De nieuwe nederlaag zal de kritiek op Advocaat alleen maar doen toenemen. Irak blijft steken op de vijfde plek in de kwalificatiepoule met nul zeges, vier gelijke spelen en twee nederlagen. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer drie speelt play-offs. Die derde plek is nu in handen van de Verenigde Arabische Emiraten, de ploeg van Bert van Marwijk. Advocaat heeft twee punten minder dan zijn landgenoot met nog vier duels te spelen.