Onana schakelt Haller en Sangaré uit en mag hopen op deelname aan het WK

16-11-2021 22:13
8

Het Kameroen van Andre Onana heeft nog uitzicht op deelname aan het WK. De ploeg rekende af met Ivoorkust, dat definitief niet naar Qatar gaat. Marokko heeft een overwinning geboekt op Guinee.

Kameroen - Ivoorkust 1-0
Bij het treffen tussen Kameroen en Ivoorkust stonden meerdere Eredivisie-spelers op het veld. Onana en Sébastien Haller verschenen aan de aftrap, terwijl Ibrahim Sangaré al vroeg mocht invallen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt in de 21ste minuut. Karl Toko Ekambi schoot de bal hard in het doel van Ivoorkust: 1-0.

Later in de wedstrijd onderscheidde Onana zich. De Ajax-goalie redde fraai op een kopbal van AC Milan-middenvelder Franck Kessié. Door de overwinning gaat Kameroen over Ivoorkust heen in Groep D van de Afrikaanse WK-kwalificatie. Onana en co. gaan daardoor de play-offs in, terwijl Ivoorkust niet naar het WK zal gaan.

Marokko - Guinee 3-0
Voor de Marokkanen stond er weinig op het spel: de ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzić was al gekwalificeerd voor de play-offronde. Met Sofyan Amrabat in de basis wist Marokko ook van Guinee te winnen. In de eerste helft produceerde Ryan Mmaee twee treffers. Na rust werd de einduitslag op 3-0 bepaald. AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal mocht nog invallen bij de thuisploeg.