Programma is in Argentijns voordeel: La Albiceleste pakt tegen Brazilië WK-ticket

Programma is in Argentijns voordeel: La Albiceleste pakt tegen Brazilië WK-ticket

17-11-2021 07:34 Laatste update: 08:59
35

Argentinië is zeker van een ticket voor het WK van 2022. De nummer twee van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus speelde dinsdagnacht Nederlandse tijd gelijk tegen het al geplaatste Brazilië en kan – met het oog op het programma van de achtervolgers – alvast op zoek naar hotels in Qatar.

De enige twee nog ongeslagen landen in de kwalificatiepoule troffen elkaar in San Juan, voor een reprise van de Copa América-finale en de gestaakte kwalificatiewedstrijd in september. Ajacieden Lisandro Martínez en Antony vielen in, maar zagen vanuit de dug-out een grimmige wedstrijd, waarin uiteindelijk zeven keer geel werd getrokken. Fred was namens Brazilië het dichtst in de buurt van een doelpunt, maar trof de lat: een 0-0 gelijkspel was het gevolg.

Argentinië staat tweede in de poule met 29 punten uit dertien wedstrijden, terwijl de achtervolgers allemaal één wedstrijd meer gespeeld hebben. Nummer drie Ecuador kan met 23 punten nog enigszins bijbenen, nummer vier Colombia en nummer vijf Peru staan twaalf punten achter de Argentijnen, maar spelen nog tegen elkaar: hierdoor is La Albiceleste al zeker van een plekje in de top-vier.

Overige uitslagen
Bolivia-Uruguay 3-0
Venezuela-Peru 1-2
Colombia-Paraguay 0-0
Chili-Ecuador 0-2